Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

5 gode råd når du skal finde en ny støvsuger

Støvsugning er en del af livet, når man bor i et hjem. Uanset om man synes, det er sjovt eller ej, så er støvsugningen en af de huslige pligter, som bare skal klares.

Mange mennesker har måske ikke det store forhold til den brummende sugemaskine, som oftest får et par mindre pæne ord med på vejen, når ledningen vikler sig om bordbenet eller når slangen skal gemmes væk i kosteskabet.

Men der kan være stor forskel på støvsugere - og ikke mindst hvilke støvsugere, der passer til dit hjem og dine behov. Derfor kan det være en god idé at tænke sig om en ekstra gang, når din nuværende støvsuger skal skiftes ud med en nyere model.

5 gode råd

Her får du 5 gode råd, når du skal ud og finde en ny støvsuger:

1. Hvor meget skal støvsuges?

Hvorfor købe en bil, når dine transportvaner betyder, at du kun har behov for en cykel. Det samme princip gør sig gældende, når det kommer til støvsugere, så derfor er pladsen en af de faktorer, du skal overveje. Det siger måske sig selv, men bor du i en lille 1-værelses lejlighed, har du nok næppe behov for en industristøvsuger.

2. Hvad skal støvsuges?

Der kan være stor forskel på, hvor gode støvsugerne er til at klare tæpper - ikke mindst hvis du har husdyr, der fælder. Har du mange tæpper, kan du med fordel kigge på sugeevner, ligesom der er mulighed for at finde en støvsuger med et motoriseret mundstykke. Uanset hvad du foretrækker, er det altid en god ide at kigge efter hvilken model, der er den bedste støvsuger i test, så du på denne måde rammer den kvalitet, du leder efter.

3. Ledning eller ej?

I de senere år er ledningsfrie støvsugere blevet mere og mere populære i de danske husholdninger. Nogle bruger de pladsbesparende og praktiske støvsugere som den primære, mens andre har en stående som et supplement. Når du skal købe en ledningsfri støvsuger skal du blandt andet overveje, hvor meget batteritid, der er, og om du foretrækker en støvsuger med pose eller beholder, som kan tømmes i skraldespanden.

4. Energi

En støvsuger sluger ligesom alle andre elektriske apparater strøm - hvad enten du har en støvsuger med ledning eller en af de efterhånden meget populære ledningsfri støvsugere. Vil du spare strøm og hjælpe miljøet, bør du derfor kigge efter en støvsuger med et lavt energiforbrug. Støvsugere har ikke noget energimærke som fx køleskabe, men der findes tests, hvor man kan se hvor meget strøm de enkelte støvsugere sluger.

5. Støj

For nogle kan støj også være en vigtig faktor, og da støvsugere har forskellige lydstyrker, kan du med fordel tjekke, hvilket decibelniveau, den enkelte støvsuger har.